Εκπαίδευση υποψηφίου οδηγού για δίπλωμα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ο υποψήφιος οδηγός για δίπλωμα αυτοκινήτου πρέπει να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών.

Ο εκπαιδευόμενος είναι υποχρεωμένος βάση νόμου να πραγματοποιήσει 21 εκπαιδευτικές ώρες θεωρίας και  25 εκπαιδευτικές ώρες πρακτικής οδήγησης διάρκειας 45 λεπτών (ή 18 εκπαιδευτικές ώρες πρακτικής οδήγησης διάρκειας 45 λεπτών αν είναι κάτοχος διπλώματος μηχανής) για το δίπλωμα αυτοκινήτου.

Τα μαθήματα προγραμματίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή, δηλαδή μέρες και ώρες που βολεύουν τον καθένα. Το σημείο εκκίνησης και ολοκλήρωσης του κάθε μαθήματος γίνεται με αφετηρία την σχολή και σύμφωνα με το πρόγραμμα του κάθε μαθητή. Η θέση της σχολής διπλά στα ΚΤΕΛ βοήθα να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε μαθητές από όλη την Κορινθία μιας και είναι εύκολη η μετάβαση αλλά και η αναχώρηση των μαθητών λόγο των συχνών δρομολογίων των λεωφορείων.

Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίου

Στην θεωρητική εκπαίδευση του υποψήφιου, διδάσκεται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και ότι προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία για την εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών, στο εγχειρίδιο εκπαίδευσης καθώς και βιωματικές εμπειρίες οδικής ασφάλειας.

Στο χώρο μας λειτούργει κέντρο θεωρητικής εκπαίδευσης με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς για μια ολοκληρωμένη βιωματική θεωρητική εκπαίδευση.

Πρακτική εκπαίδευση υποψηφίου

Κατά την διάρκεια έναρξης των μαθημάτων οδήγησης ο εκπαιδευόμενος παραλαμβάνει αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης πρακτικής ώστε να γνωρίζει ακριβώς τι πρόκειται να διδαχτεί.

Τα μαθήματα οδήγησης πραγματοποιούνται σε όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας με σκοπό την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του μαθητευόμενου.

Τα τελευταία μαθήματα της πρακτικής εκπαίδευσης διενεργούνται στην περιοχή όπου είναι  ο χώρος των εξετάσεων. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων ο υποψήφιος μαθαίνει άριστα την τεχνική οδήγησης που απαιτείται σε κάθε περίπτωση, εκπαιδεύεται στις ειδικές δοκιμασίες των εξετάσεων (παρκάρισμα-οπισθογωνία) και αξιολογείται από τον δάσκαλο κατά την διάρκεια των τελευταίων μαθημάτων με μορφή προσομοίωσης των εξετάσεων ώστε να συνηθίσει στην διαδικασία των εξετάσεων.

Εκπαίδευση υποψηφίου οδηγού για δίπλωμα ΜΗΧΑΝΗΣ


Ο εκπαιδευόμενος είναι υποχρεωμένος βάση νόμου να πραγματοποιήσει 11 εκπαιδευτικές ώρες θεωρίας και 14 εκπαιδευτικές ώρες πρακτικής οδήγησης διάρκειας 45 λεπτών (ή 12 εκπαιδευτικές ώρες πρακτικής οδήγησης διάρκειας 45 λεπτών αν είναι κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου) για το δίπλωμα μηχανής.

Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 45 λεπτά.

Προγραμματίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή, δηλαδή μέρες και ώρες που βολεύουν τον καθένα. Το πρακτικό μάθημα ξεκινάει και τελειώνει στην ειδική πίστα δοκιμασιών στο παραλία Καλάμια στην Κόρινθο.

Τα μαθήματα οδήγησης πραγματοποιούνται στην ειδική πίστα δοκιμασιών αλλά και σε δρόμους με κανονική κυκλοφορία εκτός πίστας με σκοπό την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του μαθητευόμενου.

Τα όρια ηλικίας για την κάθε κατηγορία μηχανής είναι τα εξής :

  • ΑΜ Μοτοποδήλατο (50cc) απο16 χρονών
  • Α1 (μέχρι 125 cc / 11KW ή 14,96hp) από 18 χρονών
  • Α2 (μέγιστη ισχύς 35 KW ή 47,6 hp) από 20 χρονών
  • Α (όλα τα κυβικά) από 24 χρονών